25. mai 2009

Ører kan være greit å høre med

I dag tok jeg og Leona turen til en øre-nese-hals spesialist. På 4 års kontrollen ble ikke hørselstesten gjennomført fordi hun sa hun ikke hørte noe. Dette i tillegg til at hun har vært litt sen språklig gjorde at vi fikk henvisning videre, og resultatene i dag er at høyre øre fikk grønt lys mens venstre øre fikk rødt lys - vi må altså tilbake i august for å sjekke en gang til for å være sikker. Legen mistenker isåfall vann i mellomøret.
Vi har jo hatt logoped innom barnehagen for å 'se' på språket hennes, men logopeden var ikke bekymret og det er utrolig godt å høre. Språket til Leona har kommet seg veldig det siste året og vi har ikke noe problemer med å forstå henne lengre, slik som før. Eneste hun sliter med er at hun uttaler ord feil (barnehage=bagehage, yoghurt=gåggert etc..) og det kan jo være en grunn til det om det viser seg at det er væske i øret?

8 kommentarer:

Merete 25. mai 2009 kl. 22:33  

Så skjønt bilde! Du er så flink med fotoene du tar.

Ikke så greit om det er noe som blokkerer litt for hørselen. Men godt at logopeden ikke mener det er noe grunn til bekymring. Likevel er det flott at det følges opp slik at om det skulle være noe blir det hvertfall ordnet opp i. :)

ღ Pernille 26. mai 2009 kl. 07:07  
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
ღ Pernille 26. mai 2009 kl. 07:09  

Nydelig bilde av Leona vennnen. Christopher sier "bange" til barnehage og lager fortsatt mye av sine egne ord på div ord. Men han har kommet seg mye den siste tiden han også. Etter han la inn dren kom det jo bare mer og mer og han gjør seg ganske forstått. Alle er forskjellige, noen er treigere enn andre men til slutt løsner det seg opp og kommer. Har funnet ut man bare må ha tolmodighet.

Vi har vært på ny hørselstest for ca 1 mnd siden, Christopher går hver 6 mnd til øre-nese-hals og nå har ene drenet falt ut men fortsatt helt fint og han skal høre helt bra. Så regner med han blir bare bedre og bedre på språket sitt, han er jo i rette alderen for å ikke vil høre også nå.....hehe

Lill-Marita 26. mai 2009 kl. 09:16  

Selektiv hørsel er også en faktor, ja ;)

Cathrine 27. mai 2009 kl. 11:17  

Ronja har ett øre med væske, og Noah slit med begge to. Kjæm masse ord fra han no,men dæ e någgå som blokker sånn at dæ bi klart å tydele alt... Så vi ska t Bodø med begge to... Spent!! trur dæ må var en familie svakhet!? :)

Lill-Marita 27. mai 2009 kl. 15:18  

Cathrine: Huff, dem slit dem og altså? Itje greitt... Men bi forhåpentlevis bedre når dem får drenert ørån ;)

may-iren 27. mai 2009 kl. 21:44  

ooof stakkars liten .. satser pa at alt ordner seg og at alt er ok :) superfint bilde forresten!! Haper dem fortsatt setter pris pa den store grisen ?? klems

therese 4. juni 2009 kl. 20:21  

Nydelig bilde av henne :)