15. oktober 2009

E for Eplekake


Fins det noe bedre enn eplekake med is? Jeg ha mandler oppå - da smaker den aller best!

100 g smør
2 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 dl melk


2 epler ('veltes' i sukker og kanel før de haes i kaken)
hakket mandler
sukker og kanel



Smør og sukker piskes lyst og luftig.
Ha i eggene.
Sikt i det tørre og melken blandes inn til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen.
Jevn til overflaten og stikk eplene neddi.
Dryss over hakkede mandler, sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 1 time.

1 kommentarer:

Ingeborg 15. oktober 2009 kl. 18:42  

Mmm! Det så utroolig godt ut! Her skal det bakes eplekake så snart jeg blir frisk! <3